Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej – ebook

CENA NEXTO

Piotr Ślęzak  

06.05.2022

27.04.2022

polski

325

Wolters Kluwer

978-83-8286-544-8

  • PDF

Opis

Ico_Gray_17.gif [486 B] W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory.

W opracowaniu autor omawia w szczególności:
– oznaczenia jakościowe kulinariów;
– wynalazki kulinarne;
– znaki towarowe w obszarze kulinariów;
– możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy.

Ico_Gray_6.gif [752 B] Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.

Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej - ebook

99,00 zł 110,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,00 zł

Cena Klubowicza Nexto Premium?

66,00 zł 110,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,00 zł
i
Ładowanie rekomendacji…

Opinie o produkcie

Ocena: 0 (0 oceniających)

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!