doskonala
Liczba pozycji: 4
Kiszonki – ebook
Opracowanie zbiorowe
Zamknięte w słoiku smaki wiosny, lata i jesieni ubogacą każde danie, będą doskonałą przekąską oraz bazą do innych smakowitych dań. Kiszonki to również pełne witamin naturalne probiotyki, które wspomagają odporność organizmu, dlatego warto po nie sięgać przez cały rok. Książka zawiera cenne porady i opisy sposobów przygotowywania rozmaitych kiszonek wraz z ciekawymi recepturami, zarówno tradycyjnymi,...Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki i wina lecznicze – ebook
Krzysztof Żywczak
Wyśmienite wina i nalewki należy doceniać nie tylko z powodu doskonałych walorów smakowych, niepowtarzalnej barwy i zapachu. Domowej produkcji alkohole wykazują także właściwości lecznicze, które mogą okazać się doskonałą pomocą przy przeciwdziałaniu oraz leczeniu konkretnych chorób i dolegliwości. Książka "Nalewki i wina lecznicze" zawiera sprawdzone przepisy na lekarstwa domowej roboty, opis ich...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia polska dla diabetyków – ebook
Dorota Drozd
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka - dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” - pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu? – ebook
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Data publikacji: