food
Liczba pozycji: 76
Jak schudnąć bez wyrzeczeń. Jedz to, co lubisz – ebook
Katarzyna Biłas
Katarzyna Biłas, autorka książki "Bez cukru a słodkie", po raz kolejny udowadnia, że można schudnąć bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności! Jeśli wydaje ci się, że będąc na diecie musisz zrezygnować z ulubionych tradycyjnych potraw, ta książka jest dla ciebie! Bigos, karkówka, kluski śląskie czy dania z makaronem również mogą znaleźć stałe miejsce w zdrowym jadłospisie, o ile tylko nauczysz się...Data dostępności:
Data publikacji:
8 Best Fantasy Novels – ebook
Herbert George Wells
For many generations of readers, Herbert Wells, author of The Invisible Man, The Island of Dr. Moreau, Food of the Gods, and a number of other science fiction novels, has been and remains a great science fiction writer, whose work has had an important influence on the development of the scientific genre fiction in the 20th century as a whole. The possibilities of science and the power of the human...Data dostępności:
Data publikacji:
Green economy and agribusiness. New agrarian transformation in Belarus – ebook
Bartosz Mickiewicz
The book is the result of the author's 20 years experience in processes of Belarussian agriculture transformation. It presents formation of a model of sustainable development of agribusiness based on the principles of "green economy" in post-soviet countries on the example of Belarus. The scientific novelty of the obtained results lies in the development of the conceptual framework for the formation...Data dostępności:
Data publikacji:
Praktyki lecznicze w prawosławnych monasterach w Bułgarii – ebook
Magdalena Lubańska
Książka poświęcona jest problematyce rytualnych praktyk, które bułgarscy wierni podejmują w prawosławnych monasterach „dla zdrowia”. Czynności te obejmują m.in. inkubowanie, obmywanie się w leczniczych źródłach, kontakt z przedmiotami sakralnymi, Cyprianowe Modlitwy, sakrament namaszczenia olejami, spożywanie poświęconego pokarmu i składanie ofiar (kurbanów). Badaczka pokazuje, że moment uzdrowienia...Data dostępności:
Data publikacji:
SuperLunche. Zdrowe, ekspresowe, sezonowe – ebook
Karolina Szaciłło Maciej Szaciłło
SuperLunche to 70 dań, które przygotujesz w maksymalnie 30 minut, bez problemu zapakujesz i zabierzesz do pracy. W książce znajdziesz przepisy na każdą porę roku: • oczyszczające, lekkie ale odżywcze dania wiosenne, • orzeźwiające, delikatnie wychładzające lunche na lato, • odżywcze, rozgrzewające jesienne obiady, • rozgrzewające, energetyczne posiłki zimowe. Ponadto menu...Data dostępności:
Data publikacji:
Depresja. Jedzenie, które leczy – ebook
Karolina Szaciłło Maciej Szaciłło
Jak wspomóc ciało i umysł, aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem i szczęściem? Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób na świecie. Według statystyk WHO w 2017 r. cierpiało na nią około 350 mln osób. Polskie statystyki mówią o 1,5 mln osób. Jak w naturalny sposób możemy zapobiegać depresji? Jak wspomagać organizm w czasie choroby? Na te pytania odpowiadają Karolina i Maciej...Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierz Alpuhary – ebook
Jan Hartman
Oddajemy w Państwa ręce wybór najlepszych felietonów i tekstów blogowych kontrowersyjnego filozofa z Krakowa. Teksty ukazywały się w tygodniku POLITYKA i na blogu Loose Blues. Jana Hartmana zapiski nieodpowiedzialne w latach 2012-2017. „Kiedy przed kilkoma laty profesor Hartman zaczynał pisać regularnie felietony do POLITYKI, uprzedził, że będzie w swoje teksty wplątywał akademicką wiedzę filozofa...Data dostępności:
Data publikacji:
The Croquet Player – ebook
Herbert George Wells
A soul-corrupting evil invades the remote English village of Cainsmarsh, infesting the minds of the local residents. Dark events are plaguing its people. An elderly woman stiffens in dread at her own shadow; a terrified farmer murders a scarecrow; food prepared by others is eyed with suspicion; family pets are bludgeoned to death; loving couples are devoured by rage and violence. People are becoming...Data dostępności:
Data publikacji:
Olive Edycja Polska – e-wydanie – 3/2016
„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi...Data dostępności:
Data publikacji:
Folklore in the Digital Age: Collected Essays. Foreword by Andy Ross – ebook
Violetta Krawczyk-Wasilewska
Online and digital cultures are among the most personally gripping effects of globalisation in our increasingly networked world. While global multimedia culture may seem to endanger traditional folklore, there is no doubt that it creates new folklore as well. Folklore in the Digital Age vividly illustrates the range of e-folklore studies in updated papers and essays from the author’s 21st-century...Data dostępności:
Data publikacji: