historie
Liczba pozycji: 20
Owocowe historie – ebook
Opracowanie zbiorowe
Owoce – najsmaczniejsze dary natury – zawierają mnóstwo składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, który jest doskonale przystosowany do ich przyswajania. To właśnie głównie owocami żywili się nasi przodkowie. Zebrane w książce receptury pomogą przyrządzić zdrowe i smaczne dżemy, powidła czy marmolady oraz znakomite desery bez dodatku cukru i sztucznych słodzików.Data dostępności:
Data publikacji:
Z warzyw można zrobić wszystko. Warzywne historie – ebook
Karolina Hyży
Z warzyw można zrobić wszystko – właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia – ebook
Izabella Wit-Kossowska
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny...Data dostępności:
Data publikacji:
Więź 3/2018 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Więcej mówi się w Polsce o tym, jak pięknie umierać, niż jak pięknie żyć. A przecież mamy wspaniałą historię polskiej wolności! Wybraliśmy z niej kilkoro takich bohaterów, którzy oświetlają drogę w przyszłość. Osoby z niepełnosprawnościami mają być w sercu Kościoła. Jak to wygląda w praktyce? Czy będą przyjęte do zakonu? Są podmiotem czy jedynie przedmiotem troski ze strony innych? Pogłoski o zmierzchu...Data dostępności:
Data publikacji:
Czerwony październik 1917 – e-wydanie
1917 CZERWONY PAŹDZIERNIK. Tajemnice bolszewickiej rewolty. 100 stron opisujące historię Rosji początku XX wieku. Publikacja powstała pod redakcją Leszka Będkowskiego, a do współpracy zaproszono znawców problematyki. Historia Rewolucji jest wciąż studiowana na nowo, badacze docierają do wielu nowych, niedostępnych źródeł rosyjskich, budują nowe hipotezy. Autorzy analizują wydarzenia, które tak dramatycznie...Data dostępności:
Data publikacji:
Do Rzeczy Historia – e-wydanie – 5/2024
HISTORIA DO RZECZY - TYLKO PRAWDA JEST CIEKAWA W Historii Do Rzeczy kierujemy się jedną podstawową zasadą - publikowane teksty muszą być przede wszystkim ciekawe. To co odróżnia Historię Do Rzeczy od innych pism dedykowanych wydarzeniom historycznym, to pisanie o sprawach, o których konkurencja nawet nie wspomina i współpraca z najlepszymi autorami na rynku. Będziemy konsekwentnie wywabiali wszystkie...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 9,40 zł
Opinie o produkcie9,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,90 zł- EPUB
- MOBI
- Dostęp online PDF
Więź 2/2020 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
W kontakcie z nowymi technologiami nie powinniśmy dziś ufać nawet własnym zmysłom. Tymczasem w 60% polskich domów nie ma żadnych zasad korzystania z internetu. Jak więc zachować cyfrową higienę? W każdej części świata Kościół katolicki jest równocześnie prawdziwie globalny i prawdziwie lokalny. Jak wygląda na tym tle specyfika polskiego katolicyzmu? Czy dryfujemy w stronę religijności zeświecczonej? W...Data dostępności:
Data publikacji:
Więź 2/2018 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
Urodzili się jeszcze w PRL, dorastali w III RP, na rynek pracy wchodzili już w XXI w. Słyszeli, że mają liczyć tylko na siebie – czy takie doświadczenia to walor, czy obciążenie? Trzej ostatni papieże jednym głosem mówią o pilnej potrzebie odpowiedzialności ekologicznej. Dlaczego tak wielu wciąż uważa ją za sprawę niepoważną? Czym jest chrześcijańska ekologia integralna? Dla jednych komiks jest...Data dostępności:
Data publikacji:
Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu? – ebook
Elena Kostioukovitch
Biblia italofilów, o patrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć ducha skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki, gdzie kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie Włochy właśnie od kuchni - od Alp po Sycylię - ich historię, potrawy,...Data dostępności:
Data publikacji:
Nowe Info – e-wydanie – 10/2024
Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć co dzieje się w Tychach oraz w gminach powiatów: bieruńsko-lędzińskiego, mikołowskiego i pszczyńskiego - kup dwutygodnik „ Nowe Info ”. Tu znajdziesz autorskie artykuły o sprawach, których inni unikają. „Nowe Info” walczy o jawność życia publicznego, pisze o wszelkich społecznych patologiach, w tym korupcji i nepotyzmie. Gazeta odkrywa również...Data dostępności:
Data publikacji: