kulinarne
Liczba pozycji: 4
Utwór. Przedmiot prawa autorskiego – ebook
Wojciech Machała
W czasach, gdy pojawiły się tezy, że przedmiotem prawa autorskiego są hasła w słownikach, opracowania dotyczące zarządzania nieruchomościami, przepisy kulinarne, a nawet pojedyncze słowa, wyznaczenie granicy pomiędzy chronioną twórczością a obszarem wolnym od monopolu autorskiego staje się pilną potrzebą. W polskim piśmiennictwie nie brakuje wartościowych opracowań odnoszących się do konkretnych rodzajów...Data dostępności:
Data publikacji:
Rok 1863. Opowieść o miłości, wojnie i gotowaniu – audiobook
Aleksandra Katarzyna Maludy
Heroizm i miłość można znaleźć tam, gdzie się ich najmniej spodziewamy. Połowa roku 1862. W powietrzu już wisi powstanie, do którego przygotowują się mieszkańcy Drozdowa, Kondrajca oraz innych okolicznych miejscowości. Powstańcy organizują potajemne spotkania, aby omówić plany działania i dodać sobie nawzajem otuchy w tych ciężkich dla kraju czasach. We dworze drozdowskim, pod kierownictwem postawnej...Data dostępności:
Data publikacji:
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej – ebook
Piotr Ślęzak
W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory. W opracowaniu autor omawia w szczególności: – oznaczenia...Data dostępności:
Data publikacji:
Jaglany detoks – audiobook
Marek Zaremba
Kasza jaglana - niekwestionowana królowa zdrowia. Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. To właśnie ona pomoże ci w walce o dobre samopoczucie. UWAGA! Audiobook nie zawiera przepisów To dzięki niej: • Oczyścisz organizm i zwiększysz jego odporność • Schudniesz, jedząc zdrowo • Poradzisz sobie z alergią pokarmową • Zwalczysz uporczywe infekcje...Data dostępności:
Data publikacji: