najlepszym
Liczba pozycji: 3
Kiszonki i fermentacje – ebook
Aleksander Baron
"Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem...Data dostępności:
Data publikacji:
Krzyżacy – audiobook
Henryk Sienkiewicz
Kolejna, słynna powieść Henryka Sienkiewicza w wersji audio. Tym razem swego głosu użyczył Zbigniew Wróbel, który swoim przyjemnym głosem pozwala z wielkim zaciekawieniem wsłuchać się w opowieść o dawnej świetności Polski. Podążając tropem fabuły stajemy oko w oko z najlepszym rycerstwem ówczesnej Europy. Dynamiczna akcja, nietuzinkowi bohaterowie, których los splótł się z losami narodu i niezrozumiałym...Data dostępności:
Data publikacji:
Bali na Twoim talerzu – ebook
Anna Skura
E-booka “Bali na Twoim talerzu” napisałam podczas mojego półrocznego pobytu na Bali, jest wynikiem mojej miłości do tego miejsca, jego kultury i kuchni. Mam nadzieję, że dzięki niemu otworzę Wasze zmysły na nowe, nieoczywiste połączenia i zaskoczę Was nowymi połączeniami dość oczywistych składników. 47 bezmięsnych przepisów dla całej rodziny, słodkich i słonych, na mały i duży głód. Oprócz części „kulinarnej”...Data dostępności:
Data publikacji: