produkty
Liczba pozycji: 256
Jak kształtować regionalne produkty turystyczne? Teoria i praktyka – ebook
Małgorzata Zdon-Korzeniowska
W niniejszym opracowaniu autorka przedstawiła metodykę kształtowania regionalnych produktów turystycznych oraz działań podejmowanych przez podmioty odpowiedzialne za ich współtworzenie. Szczegółowo omówiła wymogi Unii Europejskiej stawiane polskim regionom w zakresie budowy i rozwoju produktów turystycznych, a także podstawy i uwarunkowania rozwoju tych produktów w Polsce. Szczególną uwagę poświęciła...Data dostępności:
Data publikacji:
Produkty pszczele w trudnych do leczenia chorobach dermatologicznych – ebook
Bogdan Kędzia Elżbieta Hołderna-Kędzia
W leczeniu części chorób znane współczesnej medycynie formy terapii okazują się niekiedy nieskuteczne i niekorzystne dla zdrowia. Dotyczy to m.in. leczenia niemowląt, kobiet w ciąży i ludzi w starszym wieku, kiedy zastosowane leki odznaczają się dużą toksycznością, szkodliwymi działaniami ubocznymi, względnie są przez chorych źle tolerowane. Wówczas w uzasadnionych przypadkach zachodzi konieczność...Data dostępności:
Data publikacji:
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 1. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.) – ebook
Maciej Kokoszko Krzysztof Jagusiak Zofia Rzeźnicka
W książce zawarto szczegółową analizę ewolucji poglądów starożytnych i wczesnośredniowiecznych autorów na temat dietetyki i ocenę wartości dzieł medycznych dla historii jedzenia i gastronomii. Przebadano wybrane traktaty medyczne i dietetyczne, spisane pomiędzy II i VII w. n.e., tj. od momentu ukonstytuowania się doktryn i poglądów dietetycznych za sprawą działalności i pisarstwa Galena aż do czasu...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta #bez alergii – ebook
Małgorzata Górnikowska
Urozmaicona dieta jest ważna dla każdego, szczególnie dla alergika. Konieczność wyeliminowania niektórych produktów z diety powoduje, że z braku pomysłu sięgamy ciągle po to samo i popadamy we własną pułapkę, uczulając się na te produkty, które do tej pory mogliśmy jeść bez ograniczeń. Im częściej spożywamy określony produkt, tym większe prawdopodobieństwo, że nasz organizm zacznie się przed nim bronić....Data dostępności:
Data publikacji:
Jak zachować młodość i urodę – ebook
Maksym Lilia
Natura dała nam potężne narzędzia. Dała nam produkty idealne, z których sami możemy tworzyć genialne, wielofunkcyjne kosmetyki. W tej książce znajdziemy mnóstwo porad i przepisów jak dbać o urodę przy wykorzystaniu prostych, tanich ale bardzo skutecznych produktów naturalnych.Data dostępności:
Data publikacji:
Baza danych odpadowych - w pytaniach i odpowiedziach – ebook
Małgorzata Hain-Kotowska
Baza Danych o Produktach i Opakowaniach oraz o Gospodarce Odpadami (BDO) została uruchomiona 1 stycznia 2020 r. Natomiast rejestr podmiotów wprowadzających produkty, produkty w opakowaniach i gospodarujących odpadami, który jest częścią bazy BDO funkcjonuje od 24 stycznia 2018 r. System, jego działanie oraz realizacja ustawowych obowiązków za jego pośrednictwem budzą wiele pytań, mimo iż minęło kilka...Data dostępności:
Data publikacji:
Model nadzoru rynku w systemach oceny zgodności – ebook
Anna Sadkowska
Monografia dotyczy problematyki nieopisanej kompleksowo w publicznym prawie gospodarczym, a mianowicie nadzoru rynku produktów na rynku wewnętrznym Unii Europejskiej, z uwzględnieniem prawa polskiego. Nadzór rynku jest gwarantem, że produkty, które są wprowadzane na rynek UE spełniają wymagania określone w prawie unijnym, a wartości chronione przez ten nadzór wyznaczają granice zasady swobody przepływu...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawałoby się zdrowe produkty w rzeczywistości zawierają substancje, które wywołują stany zapalne, przyczyniają się do otyłości, cukrzycy typu 2, miażdżycy i nowotworów. W tej książce, Autor bestsellera „Chemia w pożywieniu”, ujawnia, że produkty powszechnie uważane za zdrowe, jak margaryna z fitosterolami czy jogurty...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta najedzonych dziewczyn – ebook
Ewa Zwierzchowska
W tej książce znajdziesz odpowiedzi na następujące pytania: - jak działają hormony głodu i sytości,- jakie produkty wybierać, żeby na diecie nie czuć się głodnym, - jakie rośliny pomogą nam pohamować apetyt, - jakie produkty, potrawy poprawią nam nastrój w chwili słabości, - jak konsystencja potrawy wpływa na jej sytość, jaki sposób obróbki termicznej jest najbardziej korzystny, jak z małych zmian...Data dostępności:
Data publikacji:
Zabawy plastyczne z bawełną – ebook
Katarzyna Michalec
Książka zawiera zbiór projektów, które zostały wykonane z waty, płatków kosmetycznych i patyczków higienicznych. Każdy z nas ma takie produkty w domu, zatem wystarczy jedynie zajrzeć na półkę w łazience, aby stworzyć ciekawe i oryginalne prace. Produkty z bawełny nie są drogie, dlatego z powodzeniem można je wykorzystywać z większą grupą dzieci na zajęciach w szkole czy przedszkolu. Tworzenie z bawełny...Data dostępności:
Data publikacji: